“Wij verkopen veilige werkplekken op hoogte”

Roossien Hoogwerktechniek uit Groningen produceert, verkoopt en installeert industriële klimmaterialen, variërend van een eenvoudige keukentrap of ladder, tot en met geavanceerde stellages, steigers en rijdende bordessen. ‘Veilige werkplekken op hoogte’, zoals ze het zelf omschrijven. Bijvoorbeeld om vliegtuigen, boorplatforms, treinen of vrachtwagens veilig en comfortabel te kunnen onderhouden. De standaard producten komen zo uit de catalogus, de maatwerkproducten worden speciaal per opdrachtgever en locatie ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd.

“Toen ik eind jaren ’90 als scheepswerktuigkundige ergens op locatie een veiligheidsprobleem moest komen bekijken, viel het me op dat de loop- en klimroute er naar toe nog veel gevaarlijker was dan het probleem zelf!” vertelt directeur Eddy Roossien in de showroom. “Op mijn zolderkamer ontstond toen het idee om bedrijven te gaan helpen bij het veiliger laten werken van hun medewerkers. In de afgelopen twintig jaar is de aandacht voor veiligheid als gevolg van de Arbowet alleen maar toegenomen. In diezelfde periode groeide ons bedrijf van de zolderkamer van 12 m2, naar het huidige terrein aan de Bornholmstraat in Groningen met 12.000 m2.”

Grote opdrachtgevers
Roossien ontzorgt grote bedrijven en overheden bij het voldoen aan ARBO wet- en regelgeving. “Wij hebben ervoor gekozen om ons te specialiseren in de industriesector in de Benelux”, legt Eddy uit. “Die sector is groot en complex, minder weers- en conjunctuurgevoelig dan de bouw en de betalingsmoraal is over het algemeen ook beter. Wij doen risico-inventarisaties, ontwerpen, produceren en onderhouden alle mogelijke klimmaterialen en we verzorgen ook de inspecties en keuringen, zodat alle materialen gecertificeerd zijn en blijven. We werken voor grote opdrachtgevers als Defensie, KLM, Shell, DAF, Waterschappen, Rijkswaterstaat en Vopak. Stuk voor stuk opdrachtgevers waar we trots op zijn.”

Lange tafel
“Het meest trots ben ik op onze mensen. We hebben een echt en hecht team, dat samen de mooiste oplossingen bedenkt en realiseert. Ik zoek medewerkers waar ik een klik mee heb. Het moeten manusjes-van-alles zijn. Als we een keer extreme drukte hebben, of opeens valt iemand uit of krijgen we een grote opdracht binnen, dan moet iedereen kunnen bijspringen en dat gebeurt ook. Dan staat een tekenaar gewoon hier in de werkplaats mee te helpen. In de bedrijfskantine hebben we een hele lange tafel waar we allemaal aan zitten. We noemen elkaar bij de voornaam en kennen geen rangen en standen.”

www.roossien.nl