ACHTERGROND

Sinds 1997 wordt de Groninger Ondernemingsprijs uitgereikt aan een toonaangevend bedrijf in stad en ommeland. De uitreiking van de prijs vindt plaats in de Martiniplaza in de stad Groningen

De jury, onder voorzitterschap van de gedeputeerde van Economische Zaken, nomineert uit de aangemelde bedrijven uiteindelijk 8 tot 10 potentiële winnaars. Na een tweede selectieronde blijven er drie finalisten over. Elke finalist krijgt een uitgebreide bedrijfsscan aangeboden; drie hoofdsponsors van de Ondernemingsprijs, De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants en Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen, voeren de bedrijfsscan uit.
Rondom de nominaties en de uitreiking van de prijs is er volop publiciteit. Tijdens het event in Martiniplaza wordt de winnaar van de ondernemingsprijs op feestelijke wijze bekende gemaakt.


MOTIEF VERKIEZING

Stichting Groninger Ondernemingsprijs wil meer bekendheid geven aan bijzonder ondernemerschap in de Provincie Groningen; goed presterende bedrijven zijn een voorbeeld en stimulans voor andere ondernemingen. Tot slot organiseert de stichting, voor deelnemers en bezoekers, een aantal momenten waarop er ruime gelegenheid geboden wordt om te netwerken.

HET TRAJECT

23 mei 2019
Sluiting inschrijvingstermijn GOP

17 juni 2019
De jury maakt bekend welke 10 bedrijven genomineerd zijn

26 september 2019
Nominatiebijeenkomst, tijdens deze bijeenkomst worden de 3 finalisten bekend gemaakt.

27 november 2019
Feestelijk programma in Martiniplaza, de drie finalisten strijden om de titel Groninger Onderneming van het jaar 2019.