Over de GOP

Dé prijs voor het meest toonaangevende bedrijf in Stad of Ommeland

Sinds 1998 wordt de Groninger Ondernemingsprijs uitgereikt aan een toonaangevende onderneming in stad en ommeland. De uitreiking van de prijs vindt plaats in MartiniPlaza in de stad Groningen. Doel van de stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente ondernemingen en het bieden van een interessant netwerk.

Ondernemingen uit de provincie Groningen die voldoen aan de criteria kunnen zich inschrijven of voorgedragen worden om kans te maken op deze prestigieuze prijs. Uit alle aanmeldingen wordt door de jury, onder voorzitterschap van de gedeputeerde van Economische Zaken, tien genomineerden gekozen. Zij mogen tijdens de nominatiebijeenkomst pitchen om één van de drie finaleplaatsen.

“Toch denken we alvast na over wat deze crisis betekent voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021”
Voorzitter Winfryd de Haan

Stichting Groninger Ondernemingsprijs wil meer bekendheid geven aan bijzonder ondernemerschap in de Provincie Groningen; goed presterende ondernemingen zijn een voorbeeld en stimulans voor andere ondernemingen. 

Tot slot organiseert de stichting, voor deelnemers en bezoekers, een aantal momenten waarop er ruime gelegenheid geboden wordt om te netwerken.