InnoCore pharmaceuticals wint de Groninger Ondernemingsprijs 2017

CEO Jan Hendriks neemt het woord na de prijsuitreiking
V.l.n.r.: Commissaris van de Koning Rene Paas, Theo Flipsen (mede-oprichter InnoCore), Rob Steendam (Chief Technology Officer) en CEO Jan Hendriks.

Op donderdagavond 30 november ontving CEO Jan Hendriks de Groninger Ondernemingsprijs 2017 uit handen van Commissaris van de Koning René Paas. In de uitverkochte Springerzaal van MartiniPlaza bleek dat de jury – na intensief beraad – uiteindelijk InnoCore Pharmaceuticals verkoos boven Holthausen Groep en Team 4 Architecten.

 
InnoCore Pharmaceuticals uit Groningen ontwikkelt medicijnen op basis van bio-afbreekbare eiwitten (polymeren). Dankzij deze gepatenteerde vinding kunnen medicijnen gedurende langere tijd gedoseerd aan het lichaam worden afgegeven, met als voordeel dat patiënten minder vaak geïnjecteerd hoeven te worden en minder vaak naar het ziekenhuis hoeven. Een ander voordeel is, dat er geen piekniveaus optreden in de dosering en dat er daardoor minder kans is op bijwerkingen en complicaties. Kortom: InnoCore verbetert – vanuit Groningen – het leven van patiënten over de hele wereld.

Internationaal team
“Wij werken met een jong en internationaal team van ongeveer 45 medewerkers in opdracht van grote internationale farmaceutische bedrijven”, legt een stralende Jan Hendriks uit, “Onze dichtstbijzijnde klant zit op 600 kilometer afstand, dus extra naamsbekendheid was voor ons geen doorslaggevend argument om mee te doen aan deze prijs. We hebben het vooral gedaan voor onze medewerkers, die dagelijks met zoveel passie en enthousiasme in onze laboratoria werken.”

Juryrapport
Uit het Juryrapport: de keuze voor InnoCore Pharmaceuticals laat zien dat de Groninger economie sterk is in de sector Life Science & Health en een gunstig vestigingsklimaat biedt aan ondernemingen die op wereldniveau willen presteren. De jury prijst de onderneming voor de strategische focus op het belang van opdrachtgevers en patiënten, het innovatieve product ontwikkelingsproces, de baanbrekende octrooien, patenten en licenties die het leven van mensen aanzienlijk verbeteren en de aandacht voor (jong) internationaal toptalent, leidend tot extra werkgelegenheid voor hoog opgeleiden.

Jury
De Jury van de Groninger Ondernemingsprijs bestond dit jaar uit gedeputeerde EZ van de provincie Groningen, Patrick Brouns (voorzitter), Siem Jansen van de NOM, Rienk Jan van der Kooi van Eska (winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2016), Erik Jan Worst van Ophtec (winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2015), Paul Schreuders (XPAR Vision), Heleen van Balen (Commerciële Club Groningen), Eelco Koehoorn (VNO-NCW Noord) en Erik van ‘t Hoff (MKB Noord).

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.