Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2017 bekend

Tijdens een goed bezochte bijeenkomst in Noorderpoort Campus Winschoten zijn maandagmiddag 25 september de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs bekendgemaakt: Holthausen Groep uit Hoogezand, InnoCore Pharmaceuticals en Team 4 Architecten uit Groningen. Van de tien genomineerden kwamen zij uiteindelijk als beste uit de bus. Eén van hen zal op 30 november in MartiniPlaza Groningen worden uitgeroepen tot winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2017.

Pitches
Nadat elke genomineerde onderneming een pitchpresentatie van exact drie minuten had gehouden, trok de jury zich even terug. Zij vergeleken hun indruk van de pitches met het beeld dat zij al eerder hadden gevormd, op basis van aangeleverde informatie en eigen vooronderzoek. Juryvoorzitter Patrick Brouns maakte vervolgens de drie finalisten bekend: “De jury heeft gekozen voor bedrijven die stuk voor stuk een actieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, zoals energie en mobiliteit, zorg en de omgang met onze bebouwde omgeving.”

Holthausen Groep
Een ‘zero emission’ wereld. Toekomstmuziek? Volgens de Holthausen Groep uit Hoogezand niet. Met hun innovatieve karakter en maatschappelijke verantwoordelijkheid ontpopte dit familiebedrijf zich rond de eeuwwisseling van traditioneel gasleverancier tot kartrekker van een duurzame toekomst. De sleutel daarvoor is de groene waterstofeconomie.

InnoCore Pharmaceuticals
InnoCore Pharmaceuticals is een biofarmaceutisch bedrijf uit Groningen, gespecialiseerd in de ontwikkeling van langdurig werkzame medicijnen. Een jong, multidisciplinair en internationaal team specialisten werkt samen aan de ontwikkeling van de geneesmiddelen van de toekomst. Ze doen dat mede op basis van gepatenteerde bio-afbreekbare polymeren. InnoCore werkt veel voor internationale farmaceutische en biotech-bedrijven, die het bedrijf inschakelt als externe R&D-afdeling.

Team4
Team 4 Architecten uit Groningen wist de crisis op een bijzondere manier te overleven: ze waagde zich aan het zélf ontwikkelen van risicodragend vastgoed. En met succes. Waar de architectenbranche in Nederland met enorme krimp te maken had, groeide Team 4 alleen maar. Hete Kolen, zo heet het markante knaloranje gebouw waarin Team 4 is gehuisvest. Het werd door henzelf ontwikkeld, met onderin kantoorruimte en bovenin sociale woningbouw.

Finale MartiniPlaza
Op donderdagavond 30 november vindt de feestelijke Finale plaats in MartiniPlaza. Dan zal bekend worden gemaakt, wie van de drie finalisten uiteindelijk de Groninger Ondernemingsprijs 2017 wint.

V.l.n.r.: Stefan Holthausen (Holthausen Groep), Jan Hendriks (InnoCore Pharmaceuticals) en Tjalling thoe Schwartzenberg en Hohenlansberg (Team 4 Architecten).

 

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.