20 november

NEXT GENERATION SHIPYARDS WINT GRONINGER ONDERNEMINGSPRIJS 2021

Next Generation Shipyards uit Lauwersoog is de trotse winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2021. Op donderdagavond 18 november ontving directeur Albert Keizer de prestigieuze prijs uit handen van commissaris van de Koning René Paas. Dat gebeurde in een zo goed als lege Springerzaal van MartiniPlaza, waar de finale in verband met de aangescherpte coronamaatregelen zonder publiek plaatsvond. Gelukkig konden honderden kijkers de ontknoping live volgen via een online uitzending. Deze uitzending is hier in zijn geheel terug te kijken.

De keuze voor Next Generation Shipyards laat zien dat de scheepsbouw nog altijd in het DNA van de provincie zit. Ook in de 21e eeuw is de sector volop in ontwikkeling. “Deze mooie prijs is een erkenning voor al onze medewerkers en voor de duurzame koers die we hebben uitgestippeld in de haven van Lauwersoog”, vertelt Albert Keizer met de prijs nog in de hand. “Ik hoop dat we met het winnen van deze titel een aantal nieuwe medewerkers in ons bedrijf mogen verwelkomen. We kunnen per direct goede vakmensen gebruiken. Maar eerst gaan we feest vieren!”

Keuze voor duurzaamheid
“We hebben het best heel moeilijk gehad met de keuze, want ook De Verbinding en Lift-Tex zijn natuurlijk fantastische bedrijven”, onderstreept juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol. “Wat ons in het bijzonder aansprak bij Next Generation Shipyards is de uitgesproken keuze voor duurzaamheid en de concrete acties die men daaraan verbindt. NGS maakt innovatieve ontwerpen en constructies en heeft een sterke focus op de toekomstige aandrijving van schepen met behulp van waterstof. En daarnaast is de onderneming maatschappelijk betrokken, met veel aandacht voor de regio en de mensen. Men is daadwerkelijk bezig met de volgende generatie, die ook al actief is in het bedrijf. Als jury zijn wij ervan overtuigd dat Next Generation Shipyards een waardige ambassadeur van onze provincie zal zijn.”

De jury
De jury van de Groninger Ondernemingsprijs 2021 bestaat uit IJzebrand Rijzebol (juryvoorzitter en gedeputeerde van de provincie Groningen), Dina Boonstra (NOM), Ruth Pruim (Commerciële Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Maurice de Wilde (Koopman Logistics) en Eric Vos (Witec).