2 december

KLIPPA WINT DE GRONINGER ONDERNEMINGSPRIJS 2022

Het Klippa team juichend na het winnen van de Groninger Ondernemingsprijs

Klippa heeft de Groninger Ondernemingsprijs 2022 gewonnen. De beslissing viel op donderdagavond 1 december, tijdens de feestelijke finale in MartiniPlaza. Directeur Yeelen Knegtering ontving de prestigieuze prijs uit handen van commissaris van de Koning René Paas. Naast een volle zaal keken ook nog eens een paar honderd kijkers via de livestream mee naar de ontknoping. Een groot verschil met editie 2021, toen de finale als gevolg van corona noodgedwongen zonder publiek plaatsvond.

“De jury bewondert Klippa voor de succesvolle toepassing van Artificial Intelligence, het zeer gemotiveerde en divers samengestelde, internationale team en de indrukwekkende groeicijfers”, verklaart juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol de keuze. “We zijn er trots op dat Groningen een gunstig vestigingsklimaat biedt voor ICT-ondernemingen, die vaak klein beginnen en soms doorgroeien naar nationaal en internationaal topniveau. Wij zijn ervan overtuigd dat Klippa een aansprekend rolmodel en een fantastische ambassadeur voor Groningen en de Groninger Ondernemingsprijs zal zijn! Het bedrijf heeft hart voor Groningen, oog voor talent in het Noorden, voor de eigen medewerkers en voor het milieu. Men compenseert niet alleen de eigen footprint, maar ook die van de medewerkers. Onze keuze voor Klippa laat zien dat de ICT-sector hier sterk ontwikkeld is.”

Klippa Familie

Yeelen Knegtering mocht namens Klippa de trofee in ontvangst nemen. “Ik vind het geweldig, dat een jong ICT-bedrijf nu de Groninger Ondernemingsprijs heeft gewonnen”, vertelt hij trots. Eerder dit jaar scoorde Klippa al hoge posities in de Top 20 van de meest succesvolle softwarebedrijven van de Benelux en in de Top 10 van de snelst groeiende Tech bedrijven van Nederland. “Onze Klippa Familiedag stond al gepland, dus dat wordt morgen een extra feestelijke dag. Al onze medewerkers hebben hun partners en familieleden uitgenodigd, dus dat kan niet mooier!”

Uitgebreid bedrijfsonderzoek

De Groninger Ondernemingsprijs win je niet zomaar. Na de Nominatiebijeenkomst op 22 september werden de drie finalisten – Gallagher Europe, Kampen Industrial Care en Klippa – alle drie bezocht door adviseurs van de Rabobank, BDO en De Haan voor een uitgebreid bedrijfsonderzoek. Ook kwam de jury op bezoek om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven. Op basis van alle verzamelde ervaringen, gegevens en rapportages, heeft de jury uiteindelijk haar keuze gemaakt.

De jury
De jury van de Groninger Ondernemingsprijs bestaat dit jaar uit IJzebrand Rijzebol (juryvoorzitter en gedeputeerde van de provincie Groningen), Dina Boonstra (NOM), Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Jan Hoekstra (Witec), Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021) en Cas König (VNO-NCW-MKB Noord / Groningen Seaports).

Finale gemist? Heeft u de finale gemist? De hele finale is terug te kijken via deze link.