7 april

INSCHRIJVING GRONINGER ONDERNEMINGSPRIJS 2022 GEOPEND

CdK Rene Paas en Albert Keizer van Next Generation Shipyards

De inschrijving voor de Groninger Ondernemingsprijs 2022 is geopend. Succesvolle ondernemingen uit Stad en Ommeland kunnen zich tot uiterlijk 14 mei aanmelden voor deze prestigieuze prijs, die op donderdagavond 1 december zal worden uitgereikt door Commissaris van de Koning René Paas. Dat gebeurt tijdens de grote finale in MartiniPlaza. Voordat het zover is, zal de jury eerst in juni tien ondernemingen nomineren uit alle aanmeldingen. Deze tien genomineerden zullen na de zomer tegen elkaar pitchen om drie finaleplaatsen.

Criteria
Een onderneming voordragen kan hier. U kunt uw eigen onderneming inschrijven, of die van een ander. Er zijn drie harde criteria: de onderneming moet gevestigd zijn in Stad en/of provincie Groningen, moet langer dan 5 jaar bestaan en moet tenminste 10 medewerkers hebben. Kijk hier voor een volledig overzicht van criteria. De inschrijving sluit op 14 mei.  

10 genomineerden
Ervaring leert dat er een flinke lijst met namen ontstaat, die eerst zal worden gecheckt op de genoemde knock-out criteria. Ondernemingen die daar doorheen komen wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Op basis daarvan selecteert de jury begin juni tien bedrijven, die op donderdag 22 september als genomineerden tegen elkaar mogen pitchen, zowel voor de jury als voor het publiek. De jury maakt uiteindelijk de namen van de drie finalisten bekend.

3 finalisten
Na de zomer gaat de jury, onder leiding van juryvoorzitter en gedeputeerde IJzebrand Rijzebol, op bedrijfsbezoek bij de drie finalisten. Op basis van door de onderneming zelf aangeleverde informatie, rapporten van experts en de indruk van het jurybezoek wordt uiteindelijk de winnaar bepaald. Die ontvangt de trofee uit handen van Commissaris van de Koning René Paas, tijdens de feestelijke finale-avond, op donderdag 1 december in MartiniPlaza. Reserveer die datum alvast in uw agenda.

Waarom meedoen?
Zowel de tien genomineerden als de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs krijgen veel publiciteit, aanzien en interessante contacten. Finalisten krijgen daarnaast ook nog een QuickScan met financiële en juridische doorlichting door drie sponsors van de ondernemingsprijs, te weten: De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants en Adviseurs en Rabobank Groningen. De winnaar van de prestigieuze prijs krijgt natuurlijk de meeste aandacht, naast de eretitel en de eeuwige roem. Albert Keizer, directeur van Next Generation Shipyards uit Lauwersoog weet inmiddels een aantal maanden hoe dat voelt. Zijn bedrijf won de Groninger Ondernemingsprijs 2021 en draagt deze met trots. Albert Keizer maakt dit jaar deel uit van de jury, want ook dat hoort bij het winnen van de prijs.