5 april

INSCHRIJVING 25e GRONINGER ONDERNEMINGSPRIJS GEOPEND

De inschrijving voor de 25e editie van de Groninger Ondernemingsprijs is geopend. Succesvolle ondernemingen uit Stad en Ommeland kunnen zich tot uiterlijk 15 mei aanmelden voor deze prestigieuze prijs. Voor de zomer zal de jury uit alle aanmeldingen maximaal 10 ondernemingen nomineren. Na de zomer, op donderdag 28 september, strijden deze genomineerden om drie finaleplaatsen. De winnaar ontvangt de eretitel uit handen van Commissaris van de Koning René Paas, op donderdagavond 30 november tijdens een extra feestelijke finale in MartiniPlaza.

Lustrum
“Hoewel de Stichting Groninger Ondernemingsprijs al 26 jaar bestaat, reiken we de prijs dit jaar voor de 25e keer uit”, vertelt voorzitter Winfryd de Haan. “Dat komt, omdat de prijs in 2020 niet uitgereikt is vanwege de coronapandemie. Daarom zal deze 25e editie een extra feestelijk karakter krijgen. We zijn er erg trots op dat onze trouwe groep sponsoren alleen maar is gegroeid. Het gaat om Provincie Groningen, Gemeente Groningen, De Haan Advocaten & Notarissen, Rabobank Groningen, BDO Accountants en Adviseurs, Noorderpoort, Campus Groningen, Martiniplaza, Groningen Seaports, NOM, Hanzehogeschool Groningen, RTV Noord, Dagblad van het Noorden en Statement.”

Criteria
Een onderneming voordragen kan via de website. Men kan de eigen onderneming inschrijven, of die van een ander. Er zijn drie harde criteria: de onderneming moet gevestigd zijn in Stad en/of provincie Groningen, moet langer dan 5 jaar bestaan en moet tenminste 10 medewerkers hebben. Kijk voor een volledig overzicht van criteria en de procedure op de website. De inschrijving sluit op 15 mei.  

Genomineerden
Alle aanmeldingen en voordrachten worden eerst gecheckt op de eerdergenoemde knock-out criteria. Ondernemingen die daar doorheen komen wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Op basis van de antwoorden nomineert de jury begin juni maximaal tien bedrijven. Op donderdag 28 september zullen deze genomineerden tegen elkaar pitchen, voor jury en publiek, om drie finaleplaatsen. Na afloop maakt de jury de namen van de drie finalisten bekend.

3 finalisten
Na de zomer gaat de jury op bedrijfsbezoek bij de drie finalisten. De winnaar wordt uiteindelijk bepaald op basis van door de onderneming zelf aangeleverde informatie, de rapporten van de experts en de indruk van het jurybezoek. De trofee wordt uitgereikt door Commissaris van de Koning René Paas tijdens de feestelijke finale-avond, op donderdag 30 november in MartiniPlaza.

Waarom meedoen?
Zowel de genomineerden als de finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs krijgen veel publiciteit, aanzien en interessante contacten. Finalisten krijgen daarnaast ook nog een QuickScan met financiële en juridische doorlichting door drie sponsors van de ondernemingsprijs, te weten: De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants en Adviseurs en Rabobank Groningen. De winnaar van de prestigieuze prijs krijgt natuurlijk de meeste aandacht, naast de eretitel en de eeuwige roem. Ook treedt de winnaar toe tot de jury.