11 juni

Eric Vos, Witec: “De Groninger Ondernemingsprijs is toch een soort keurmerk”

“Zeker, het kost wat tijd, maar meedoen aan de Groninger Ondernemingsprijs (GOP) levert je enorm veel op. Zelfs als je ‘slechts’ genomineerd bent, want het is toch een soort keurmerk”, benadrukt Eric Vos. Zijn onderneming, Witec uit Stadskanaal, was in 2019 (vanwege corona de laatste editie van de GOP) de winnaar van de prestigieuze prijs. En dat heeft Vos geweten!

In de bedrijfskantine volgde het voltallige Witec-personeel via een livestream de ontknoping van de Groninger Ondernemingsprijs in Martiniplaza. Toen de uitslag bekend werd gemaakt, kwam de ontlading. Vos: “Je kunt je niet voorstellen wat die overwinning met je medewerkers doet. Dat heb ik echt onderschat. Ze waren allemaal supertrots om hier te werken. En dat werd nog eens versterkt toen ook de media met het nieuws aan de haal gingen. Bij de bakker, de benzinepomp, overal werd je aangesproken. En het bijzondere was, dat heel Stadskanaal het gevoel had gewonnen te hebben.”

Kracht van social media
Niet alleen vanuit de regio, ook vanuit het land en van over de hele wereld volgden de gelukwensen. Vos: “Dan ontdek je pas de kracht van sociale media! Toen we onze overwinning op Instragram deelden, kregen we maar liefst tweeduizend felicitaties. Van familie en vrienden uiteraard, maar ook van klanten. Relaties die we uit het oog waren verloren, meldden zich ineens. Zo kreeg ik vanuit Amerika een berichtje dat ik maar eens op bezoek moest komen bij Apple. Daar bleek een kennis te werken.”

Diversiteit
Als winnaar heeft Vos automatisch zitting in de jury. “Dat vind ik best spannend. Want de diversiteit onder de deelnemende bedrijven is vaak enorm. Ga maar na: de vorige editie stonden een garnalenleverancier, een uitzendbureau en een fijnmechanisch bedrijf in de finale. Maar ik heb er ontzettend veel zin in om straks de genomineerden te bezoeken. Ik weet nog heel goed dat de jury bij ons over de vloer kwam. Dat heb ik als zeer prettig ervaren. Je geeft een kijkje in je keuken, maar daar gaat men heel vertrouwelijk mee om. En de tijd die het kost? Ach, in totaal ken je als genomineerde zo’n vijf contactmomenten. Dat valt dus reuze mee. Daar zou ik deelname aan de GOP zeker niet voor laten schieten. Dus, heb je dit jaar misschien nog getwijfeld, meld je dan volgend jaar aan!”