1 december

EASYTOYS WINT GRONINGER ONDERNEMINGSPRIJS 2023

Team van EasyToys

EasyToys uit Veendam heeft gisteravond de 25ste editie van de Groninger Ondernemingsprijs gewonnen. CEO Eric Idema ontving de prestigieuze prijs uit handen van commissaris van de Koning René Paas. Om de jubileumeditie extra luister bij te zetten vond de uitreiking plaats in de grote zaal van Martiniplaza, voor bijna 900 bezoekers. Als kers op de taart was Arjen Lubach te gast voor een uitgebreid interview. Alle bezoekers kregen na afloop een jubileumboek mee naar huis, met daarin de foto’s en verhalen van alle 25 prijswinnaars.

“EasyToys zet zich in voor de normalisering van seksualiteit, biedt werk aan mensen in een regio waar dat niet altijd even eenvoudig is en kiest heel bewust voor werkgelegenheid in plaats van verregaande automatisering”, verklaarde commissaris van de Koning René Paas de keuze van de jury. Eerder had de juryvoorzitter, gedeputeerde Henk Emmens, al gezegd: “Wij zijn er trots op dat de provincie Groningen een goed vestigingsklimaat biedt voor moderne en snelgroeiende online ondernemingen zoals EasyToys, maar ook voor de twee andere online giganten die in de finale stonden: Onlineveilingmeester.nl en Wovar.”

Grote droom
Eric Idema nam namens EasyToys de trofee en het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst, nadat hij was omhelst en gefeliciteerd door de twee andere finalisten. “Dat je zo’n mooie prijs mag winnen is geweldig”, aldus de CEO van bijna 500 werknemers. “Ik wil graag mijn gezin en mijn medewerkers op het podium vragen. Het winnen van deze prijs is een geweldige erkenning voor al onze medewerkers en voor jarenlang keihard werken. Dat men ziet hoe wij als bedrijf in de regio staan, daar ben ik ontzettend trots op! Hoewel onze artikelen al in de supermarkt en in bijna elke slaapkamer liggen, hebben we in Europa nog heel veel te doen. Toch blijft mijn grote droom Amerika.”       

Uitvoerig onderzoek
Bij de toekenning van de Groninger Ondernemingsprijs gaat de jury niet over één nacht ijs. Nadat eind september de drie finalisten bekendgemaakt waren, werden ze bezocht door adviseurs van de Rabobank, DeHaan Advocaten & Notarissen en BDO Accountants & Adviseurs. Daarna kwam de jury op bezoek om de sfeer te proeven binnen de bedrijven. Op basis van alle feiten, cijfers en ervaringen is uiteindelijk de winnaar geselecteerd.

De jury
De jury van de Groninger Ondernemingsprijs bestond dit jaar uit Henk Emmens (juryvoorzitter en gedeputeerde van de provincie Groningen), Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021), Yeelen Knegtering (Klippa, winnaar 2022), Agnes Mulder (VNO-NCW, MKB Noord), Paul Schreuders (XPAR Vision) en Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen).