18 juni

Dit zijn de genomineerden voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021!

Nadat de inschrijving op 21 mei werd gesloten, heeft de jury uit tientallen aanmeldingen en voordrachten de volgende bedrijven genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021. Het zijn (in alfabetische volgorde):

Breed deelnemersveld
“Het is heel fijn om te zien dat zoveel mooie bedrijven zijn voorgedragen, of zichzelf hebben aangemeld”, vertelt juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol enthousiast. “Dat zegt iets over de dynamiek, de kracht en zelfverzekerdheid van de Groninger economie. Een positief signaal, zeker als je bedenkt dat we net een ongekend grote crisis achter de rug hebben, waarvan de gevolgen nog niet eens goed in beeld zijn. We hebben een breed deelnemersveld, van heel groot tot relatief klein, van scheepsbouw tot horeca, ict, online, industrie en bouw: er zit van alles tussen. Ik ben ook erg blij met het feit dat het Ommeland goed vertegenwoordigd is naast de stevige delegatie uit de Stad, die we natuurlijk mogen verwachten. Kortom: mijn verwachtingen zijn hooggespannen en ik kijk uit naar de pitchpresentaties, eind september!”

Pitchpresentaties
De genomineerde ondernemingen worden deze zomer geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Groningen & Drenthe. Mede op basis van hun bevindingen stelt de jury een voorlopige ranking op. Die kan nog veranderen door de pitchpresentaties die de bedrijven mogen verzorgen tijdens de Nominatie/Pitchbijeenkomst, op donderdag 30 september bij Noorderpoort Delfzijl. Daar kiest de jury uiteindelijk de drie finalisten. De Groninger Ondernemingsprijs 2021 wordt officieel uitgereikt aan één van deze drie, tijdens de feestelijke Finale in MartiniPlaza Groningen op donderdagavond 18 november.

Stimuleren & inspireren
Het doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk. De jury bestaat uit: juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken), Dina Boonstra (NOM), Ruth Pruim (Commerciële Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Maurice de Wilde (Koopman Logistics, winnaar 2018) en Eric Vos (Witec, winnaar 2019).