3 juni

Dit zijn de 10 genomineerden van 2022

Uit de vele inschrijvingen en voordrachten die tot en met 14 mei zijn binnengekomen, heeft de jury de volgende bedrijven genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2022. Het zijn (in alfabetische volgorde):

  • CookingLife, Stad Groningen
  • Gallagher Europe, Stad Groningen
  • Hepro, Zuidbroek, gemeente Midden-Groningen
  • Kampen Industrial Care, Stad Groningen
  • Klippa, Stad Groningen
  • Landjuweel, Oosternieland, gemeente Hogeland
  • Mr. Mofongo, Stad Groningen
  • Nijburg Industry Group, Hoogezand, gemeente Midden-Groningen
  • Remarketed, Leek, gemeente Westerkwartier
  • Rope Access Noord, Stad Groningen

Breed deelnemersveld
“We mogen wel concluderen dat we een sterk deelnemersveld hebben, met vertegenwoordigers uit de volle breedte van de economie”, aldus juryvoorzitter en gedeputeerde IJzebrand Rijzebol. “We zien duidelijk de opmars van e-commerce, met een aantal zeer gespecialiseerde webwinkels. Ook zien we bedrijven die hun specifieke bijdragen leveren aan de energietransitie, aan klimaatverandering en aan veiligheid. De agrarische en industriële sector zijn vertegenwoordigd, evenals horeca en zakelijke dienstverlening. Al met al een mooie doorsnede uit Stad en Ommeland, die ons als jury nog wel de nodige hoofdbrekens zal bezorgen ben ik bang. We kijken in ieder geval met veel belangstelling uit naar de pitchpresentaties, eind september.”

Pitchpresentaties
De Groninger Ondernemingsprijs wordt niet zomaar uit de hoge hoed getrokken. Alle genomineerde ondernemingen worden eerst geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Groningen & Drenthe. Mede op basis van hun bevindingen stelt de jury een voorlopige Top 10 op. De volgorde van de top 10 kan nog beïnvloed worden door de pitchpresentaties, die alle genomineerden mogen geven tijdens de Nominatiebijeenkomst. Die vindt plaats op donderdag 22 september bij een van de vestigingen van Noorderpoort. Op het eind van die bijeenkomst maakt de jury de drie finalisten bekend. Die krijgen in de zomer de jury op bezoek. Mede op basis daarvan zal de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2022 gekozen worden. De prijs wordt officieel uitgereikt door commissaris van de Koning René Paas. Dat gebeurt tijdens de feestelijke finaleavond in MartiniPlaza Groningen, op donderdagavond 1 december.

Stimuleren & inspireren
Het doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk. De jury bestaat uit: juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken, provincie Groningen), Dina Boonstra (NOM), Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Cas König (Groningen Seaports), Jan Hoekstra (Witec, winnaar 2019) en Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021).