Nieuws

Inschrijvingen zijn geopend!

UNIEKE EDITIE GRONINGER ONDERNEMINGSPRIJS VAN START

Succesvolle ondernemingen uit Stad en Ommeland kunnen zich aanmelden voor de Groninger Ondernemingsprijs, editie 2021. “Na een jaar waarin we de prestigieuze ondernemingsprijs niet hebben uitgereikt vanwege de coronacrisis, wordt dit in alle opzichten een unieke editie”, voorspelt bestuursvoorzitter Winfryd de Haan. “De wereld is opeens drastisch veranderd. Het ene bedrijf verloor bijna alle omzet en het andere zag zijn omzet verdubbelen.”

Voordragen
Een onderneming voordragen kan op twee manieren: u kunt uw eigen onderneming voordragen, of die van iemand anders. Er zijn drie harde criteria, te weten: de onderneming moet langer dan 5 jaar bestaan, moet gevestigd zijn in de provincie Groningen en moet meer dan 10 medewerkers hebben. Kijk hier voor een overzicht van alle criteria. De inschrijving sluit op 21 mei. 

10 genomineerden
Bedrijven die zichzelf aanmelden, of door anderen worden aangemeld, worden eerst gecheckt op de genoemde knock-out criteria. Daarna wordt hen gevraagd een vragenlijst in te vullen. De jury nomineert op 11 juni tien bedrijven, die op donderdag 30 september tijdens de Nominatiebijeenkomst mogen pitchen voor de jury en daarmee kans maken op de drie finaleplaatsen.

3 finalisten
Na de zomer worden de drie finalisten bezocht door de jury. Op basis van de aangeleverde informatie, de rapporten van experts en de indruk van het jurybezoek wordt uiteindelijk de winnaar bepaald. “De coronacrisis heeft bedrijven gedwongen te improviseren. Als jury zijn wij dan ook erg benieuwd hoe ze dat hebben gedaan”, aldus gedeputeerde IJzebrand Rijzebol, tevens juryvoorzitter. Tijdens de feestelijke Finale-avond, op donderdag 18 november in MartiniPlaza, ontvangt de winnende onderneming de prijs uit handen van Commissaris van de Koning René Paas.

Publiciteit & aanzien
Zowel genomineerden als finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs krijgen veel publiciteit en aanzien. Alle tien genomineerden krijgen na afloop een korte bedrijfsfilm, die in première gaat in de bioscoop van Forum Groningen tijdens een bijzondere vertoning van ‘de Ambassadeurs van Groningen’. Finalisten krijgen daarnaast ook nog een quickscan met financiële en juridische doorlichting door de drie hoofdsponsors van de ondernemingsprijs, te weten: De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants en Adviseurs en Rabobank Stad en Midden-Groningen. De winnaar van de prestigieuze prijs krijgt eeuwige roem en wordt bedolven onder de aandacht en aanbiedingen. Witec uit Stadskanaal weet dat als geen ander. Het bedrijf won de eretitel in 2019 en draagt deze nog steeds.

Draag nu een succesvolle Groninger onderneming voor!