Nijburg Industry Group

Nijburg Industry Group, Hoogezand, gemeente Midden-Groningen

Vrouwelijke directie vol ambitie

Nog altijd zijn vrouwen enorm ondervertegenwoordigd in technische beroepen. Het is dus best bijzonder te noemen dat in de directie van Nijburg Indrustry Group maar liefst twee vrouwen zitting hebben: Laura Nijburg en Mirjam Kerdijk. Samen met Algemeen Directeur Jan Nijburg sturen zij sinds oktober vorig jaar het Sappemeerder bedrijf aan dat maar liefst tweehonderdvijftig medewerkers telt.

Een rondleiding door de enorme fabriekshallen (20.000 m2) toont onder andere gigantische luchtkanalen, roosters en appendages. ‘We werken nog niet voor de consument, onze afnemers bestaan voornamelijk uit installatiebedrijven’, vertelt Laura. Zij is de dochter van Jan Nijburg die zich langzaamaan terugtrekt uit het bedrijf. Samen met Mirjam Kerdijk, zij woonde als kind dicht bij de fabriek en hoopte er ooit te mogen werken, vormt Laura een ambitieus span.

Marktleider
‘We bevinden ons nu in de top 3 van Nederland, maar ons doel is om in Nederland nog verder door te groeien en meer bekend te raken bij voorschrijvende instanties en projectontwikkelaars. Daarnaast focussen we ons op verdere internationalisering’, aldus Laura. ‘Dat betekent onder andere dat we onze productiefaciliteiten verder gaan moderniseren, digitaliseren en uitbreiden’, vult Mirjam aan. ‘We hebben al een start gemaakt met het (semi) automatiseren van ons machinepark en zijn bezig met de uitbreiding van ons e-commerce platform waar onze klanten zelf producten kunnen selecteren en waarmee we de eerste stappen zetten richting een complete ‘mijn omgeving’ voor de klant. Het gaat dan om de meer standaardproducten. Maar het grootste deel van ons werk bestaat toch wel uit grote projecten die een ‘op maat aanpak’ vergen. Onze kracht ligt in het meedenken met de klant. Daar zijn onze mensen heel sterk in.’

Nijburg Industry Group

Door corona realiseert de wereld dat een gezond binnenklimaat van het allergrootste belang is

Belang van een gezond binnenklimaat
Het bedrijf telt een divisie verkoop, installatie en productie. ‘We gaan daarin nog meer synergie aanbrengen’, zegt Laura. ‘Wij verkopen niet alleen een advies of product maar een compleet gezond en comfortabel binnenklimaat en dat is waarmee we ons nog meer kunnen onderscheiden in de markt.’ Het bedrijf is een echt familiebedrijf en ooit door opa Nijburg opgestart in Foxhol waar hij luchtkanalen fabriceerde. Thans is het bedrijf gespecialiseerd in totale lucht- en klimaattechniekoplossingen en zijn de fabricaten van Nijburg onder andere te vinden in het Radboud ziekenhuis, ING Nijmegen, Beekse Bergen, de RUG, het Gasuniegebouw, het UMCG, een groot datacenter in de Eemshaven, enzovoort. Met corona waren Laura en Mirjam absoluut niet blij. ‘Maar het heeft de wereld wel doen realiseren dat een gezond binnenklimaat van het allergrootste belang is’, benadrukt Mirjam. En daar kan Nijburg bij helpen!