Hepro

Hepro Zuidbroek, gemeente Midden-Groningen

Verkoop kunststof kozijnen gaat door het dak!

De promotie die hij verdiende, kreeg hij niet en daarom begon hij voor zichzelf. En dat heeft Danny Wolthuis geen windeieren gelegd, want inmiddels is zijn HEPRO één van de grootste online kozijnen leveranciers in Nederland. Willen klanten het product zien en voelen, dan kan dat in de showroom in Zuidbroek en Hillegom. In Zuidbroek is ook de eigen productiehal en een spiksplinternieuwe expeditiehal gevestigd.

Is dat niet spannend voor de consument, kozijnen online kopen? ‘Nee, hoor’, antwoordt Wolthuis. ‘Onze producten zijn VKG gecertificeerd en dat biedt de klant veel zekerheden. Bovendien kun je het product niet bestellen en gelijk afrekenen, want eerst gaan wij bij de klant langs om de juiste maten op te nemen. Daarna gaan de kozijnen pas in productie en uiteindelijk worden ze door vakkundige monteurs geplaatst.’ Klaarblijkelijk tot grote tevredenheid van de consument, want HEPRO scoort een 9.2 in zijn reviews.

Ondernemingslust
Vroeger telde HEPRO een zestal dealervestigingen verspreid over heel Nederland, maar om de kwaliteit en service in eigen beheer te houden keerde Wolthuis terug naar de kern: Zuidbroek. ‘Ooit ben ik begonnen in Nieuwe Pekela, maar in Zuidbroek kon ik een showroom openen aan de A7.’ En gelukkig bood het Groninger plaatsje meer ruimte voor de ondernemingslust van Wolthuis, want ook de productiehal waar de kozijnen op maat worden gemaakt, verhuisde hiernaartoe. In 2023 gaat Wolthuis een nieuwe showroom langs de A7 realiseren.

Danny Wolthuis

Wolthuis heeft zijn zinnen gezet op de Belgische markt

Goud
In de profielen van HEPRO wordt niet langer staal verwerkt. Dat maakt de kozijnen heel licht in gewicht, goed isolerend en daarmee duurzaam. Wat heel bijzonder is, is dat HEPRO de kunststof kozijnen in alle RAL-kleuren kan leveren. ‘We hebben deze techniek van kleuren in eigen beheer. Aangezien de kleur en structuur gelijk is aan die van aluminium, vallen deze 2 producten goed met elkaar te  combineren. Dat is uniek in de markt! Vooral onze goudkleurige kozijnen kunnen op veel belangstelling van architecten rekenen. Neem het project Karaat in Groningen.’

Belgische markt
Ook voor deuren en schuifpuien kan men bij HEPRO terecht. ‘We groeien als kool’, verklaart Wolthuis. ‘De in maart dit jaar opgeleverde montage- en expeditiehal van 2000m2 is eigenlijk alweer te klein.’ HEPRO is in het Noorden de grootste producent van kunststof- en aluminiumkozijnen op de particuliere markt. Op de vraag of hij moeilijk aan personeel kan komen, antwoordt Wolthuis ontkennend. ‘Nee. wij kennen betere voorwaarden’. Bovendien maakt HEPRO gebruik van een slim, transparant platform waar gecertificeerde ZZP-ers zich kunnen inschrijven voor montageklussen door heel Nederland. HEPRO zelf telt 68 eigen medewerkers. Wellicht komen daar in de naaste toekomst diverse Belgische collega’s bij, want Wolthuis heeft zijn zinnen gezet op de Belgische markt en opent misschien nog dit jaar een nieuwe fabriek in België.