Detasafe BV

Detasafe BV, Appingedam

Detasafe: uitzendbureau voor veiligheidspersoneel

Van het een kwam het ander: Cor van der Laan werkte nog in loondienst toen hij in 2006 een systeem ontwikkelde ter beheersing van veiligheidsrisico’s voor bedrijven. Dit bood kansen voor een zelfstandig ondernemerschap en Van der Laan ging met het systeem de boer op. Al snel had hij 2 grote klanten: NS en Securitas. Niet veel later vroeg NS of Van der Laan ook veiligheidsdeskundigen kon leveren. De oprichting van Detasafe was hiermee een feit. De slaapkamer werd verruild voor een kantoor in Appingedam.

‘Vanuit Appingedam bieden we nu een totaaloplossing op het gebied van veiligheid’, zegt Van der Laan. ‘Detasafe is een uitzendbureau waar bedrijven terecht kunnen voor veiligheidspersoneel. Denk aan brandwachten, verkeersregelaars en veiligheidsdeskundigen. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor cameratoezicht en we verzorgen trainingen en opleidingen via onze zusterorganisatie NIVI.’ Inmiddels telt Detasafe zo’n 60 uitzendkrachten.

Aanbestedingen
Appingedam is niet toevallig de vestigingsplaats van Detasafe. Van der Laan: ‘We zitten hier heel gunstig tussen twee havens: Delfzijl en de Eemshaven. Het is een mooi industriegebied dat ons veel kansen biedt.’ Andere partijen in Nederland zien dat laatste ook. Om toch mee te kunnen doen met aanbestedingen in Noord Nederland zoeken deze partijen steeds meer de samenwerking met Detasafe.

Van der Laan:

”Ook ik maak wel eens nachtelijke ritjes om het personeel naar het werk te brengen.”

Calamiteitentelefoon
Niet alleen de industrie is klant van Detasafe, ook steeds meer zorginstellingen en onderwijsinstituten melden zich voor een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Dan gaat het onder andere om arbeidsveiligheid en brandveiligheid. ‘Na het inventariseren van alle risico’s stellen we een plan van aanpak op. Een ander succesvol product dat door zorginstellingen wordt afgenomen is onze calamiteitentelefoon’, aldus Van der Laan.

Bijspringen
In al haar activiteiten blijft Detasafe oog houden voor het menselijke, sociale aspect. ‘Als laaggeschoolden in de veiligheidsbranche willen werken, dan helpen wij met scholing. En als er geen geld is voor vervoer naar de werkplek, dan springen we bij met personenbusjes.’ En dan blijkt directeur Van der Laan zelf ook niet te beroerd om bij te springen: ‘Ook ik maak wel eens nachtelijke ritjes om het personeel naar het werk te brengen.’