De Verbinding BV

De Verbinding BV, Groningen

Constructies van De Verbinding: ongehoord goed!

‘Natuurlijk moet het financieel in orde zijn, maar geld speelt binnen ons bedrijf niet de hoofdrol.’ Waar het volgens Toine van Bijsterveldt, directeur van De Verbinding BV, wel om draait zijn de medewerkers. Bij het Groninger constructiebedrijf in hout en aluminium werken ook dove en autistische mensen. Het is er hard werken om aan de grote vraag naar hoogwaardige dakkapellen, kozijnen en houtskeletbouw te voldoen. En dat doet men goed en op tijd.

In 2007 startte Van Bijsterveldt het bedrijf. Drijfveer was onder andere zijn dove zoon, die maar niet aan het werk kwam. ‘Vanuit mijn vroegere werk had ik regelmatig contact met Schipper Kozijnen. Op een gegeven moment hoorde ik van hun uitbreidingsplannen. Voor mij was één plus één twee. Ik wilde met dove mensen kozijnen voor Schipper maken. We konden direct 25 mensen werk bieden. Mijn zoon heeft hier helaas maar drie weken gewerkt, want dit werk ligt hem absoluut niet. Hij is nu heel gelukkig als postbode.’

Extra aandacht
Ondertussen zijn we 14 jaar verder en telt het bedrijf 33 medewerkers. Van hen zijn er 18 doof. Gebarentaal is dan ook de voertaal binnen De Verbinding. Van Bijsterveldt: ‘Onze meesters leiden de mensen zelf op. Dat vraagt wel wat van ze, want enerzijds heb je de druk van productie draaien, anderzijds hebben de mensen soms wat extra aandacht nodig. Maar het loopt allemaal fantastisch.’ Grootste probleem voor Van Bijsterveldt is opslagruimte: voor zowel de materialen als de eindproducten.

Van Bijsterveldt:

”…het gaat hier wel om de bouwwereld en dat is beslist geen softe club.”

Succesnummer
Behalve aan Schipper produceert De Verbinding inmiddels ook voor o.a. Ruiter Dakkapellen, Van Wijnen, Plegt-Vos, Totaal Groep Groningen, Jurriens Noord, Geveke en Rottinghuis. En dan gaat het niet om kozijnen alleen. Houtskeletbouw is toegevoegd aan het assortiment, net als aluminium schuifpuien. In de productiehal worden ook complete dakkapellen tot wel 12 meter breed gefabriceerd die in één stuk worden afgeleverd. Een succesnummer is de prefab meterkast die nog voor het optrekken van de muren geplaatst wordt op de betonnen fundatie van nieuw te bouwen huizen.

Geen softe club
‘Aan marketing hoeven we niets te doen. Het waait hier vanzelf binnen’, zegt Van Bijsterveldt lachend. ‘Natuurlijk hebben onze afnemers sympathie voor het sociale concept van De Verbinding, maar het gaat hier wel om de bouwwereld en dat is beslist geen softe club. Net als alle andere bedrijven moeten we het gewoon hebben van onze kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid. En die zijn dik in orde!’