Genomineerden 2023

De genomineerden

Tien prachtige en krachtige ondernemingen!

Voor de zomervakantie heeft de jury uit alle inschrijvingen en voordrachten tien namen geselecteerd. Deze 10 zijn daarmee officieel genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2023. Ze zijn deze zomer geïnterviewd, gefotografeerd en gefilmd. Kijk snel op de individuele bedrijfspagina’s en deel de foto’s, films en verhalen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen kennismaken met deze prachtige en krachtige ondernemingen!

De 10 genomineerden in alfabetische volgorde:

Pitchpresentaties
Tijdens de Nominatiebijeenkomst op donderdag 28 september bij Noorderpoort Automotive & Logistiek in Groningen, mogen de 10 genomineerden een pitchpresentatie geven aan jury en publiek. Nadat elke genomineerde een bedrijfspresentatie heeft verzorgd, maakt de jury de namen van drie finalisten bekend.

Bedrijfsbezoek
Dit najaar gaat de jury dan op bedrijfsbezoek bij de drie finalisten. Ze maakt vervolgens de balans op en benoemt een winnaar. De winnaar van de 25e Groninger Ondernemingsprijs wordt bekendgemaakt en gehuldigd door commissaris van de Koning René Paas. Dat gebeurt tijdens de extra feestelijke finaleavond in de grote zaal van MartiniPlaza Groningen, op donderdagavond 30 november.

Stimuleren & inspireren
Het doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk. De jury bestaat dit jaar uit: juryvoorzitter Henk Emmens (gedeputeerde Economische Zaken, provincie Groningen, Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021) en Yeelen Knegtering (Klippa, winnaar 2022).