Target Holding

Het best bewaarde geheim uit het hoge Noorden!?

In het Noorden wordt gespeeld met het onmogelijke: een super getalenteerd team balanceert op het randje van wat technisch mogelijk is. Met zelflerende algoritmes toveren ze heldere antwoorden uit grote dataverzamelingen. Niet een beetje groot, maar echt groot! Big data, formaatje pètabyte. Dit is net zoveel data als een toren van gestapelde cd-rom schijven (zonder doosje) van bijna 2 km hoog. En dat maakt Target Holding uniek. “Daar ligt onze kracht en expertise, daarmee onderscheiden we ons,” benadrukt directeur Gert-Jan van Dijk.

Wetenschappelijk koffiedik kijken
Werken met zelflerende algoritmes klinkt nogal futuristisch, maar bij Target is het de praktijk van alledag. Al jaren zetten ze machine learning in: Met tijdreeksanalyses van downloads van muziek voorspellen ze welke artiesten op het punt staan populair te worden. Met text mining laten ze robots over het web racen op zoek naar verborgen vacatures. Naast dit soort, voor commerciële bedrijven interessante toepassingen, draagt de technologie van Target ook bij aan duurzaamheid. Zo voorspelt één van de algoritmes van Target het energieverbruik en daarmee besparing. Eigenlijk voorspelt Target simpelweg de toekomst! Zelf zijn de Groningers daar een stuk nuchterder over. “Alles wat wij doen is vooruit kijken, niet achterom” zegt Van Dijk.

Super talenten en creativiteit
Het team van Target  maakt, samen met door hen ontwikkelde technologie, alles mogelijk. De meeste werknemers hebben een studie Artificial Intelligence afgerond, waarvan menigeen met een promotie. Er heerst vrijheid en er is een constante drive naar het zoeken van nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Dit leidt tot een natuurlijke ontwikkeling van het bedrijf en van de oplossingen voor hun klanten.

Zaadje ontkiemen
Hun eigen toekomst ziet Van Dijk positief in. Over vijf jaar hoopt hij op meer naamsbekendheid voor het bedrijf. “Tot nu toe vormen we een zeer goed bewaard geheim in Groningen,” lacht Van Dijk.  Om groei te realiseren kijkt Target Holding ook elders in Nederland bij goede Artificial Intelligence – en data science opleidingen voor nieuw talent. Helemaal weg uit Groningen zal Target Holding nooit gaan. “In Groningen ligt onze basis: hier kon in 2009 met de aanwezige grote complexe datasets en expertise een zaadje ontkiemen. En nu mag het vanuit hier blijven groeien”, zegt Van Dijk beslist.

www.target-holding.nl