SealteQ

Beschermengel voor beton en staal

Nederland, waterland. Ons land telt maar liefst 15.000 waterwerken zoals aquaducten en tunnels. Door atmosferische invloeden ontstaat er voortdurend beton- en staalschade. SealteQ staat dan direct in de startblokken: een multidisciplinair team van technici haast zich naar de probleemlocatie. Terwijl het verkeer nog door de tunnel dendert, dicht SealteQ met de grootste precisie het lek. Mission accomplished!

SealteQ is topspecialist in het duurzaam beschermen en onderhouden van beton en staal. Het streven is altijd om iedere constructie met eigen mensen, kennis en middelen zo snel mogelijk weer op goed onderhoudsniveau te brengen. Het bedrijf zit al sinds 1973 in het Noorden, maar heeft een groot deel van haar capaciteit en ogen & oren in de rest van het land. Een succesformule zo blijkt.

Nevenvestigingen
Het hoofdkantoor van SealteQ zit al sinds 1973 in Stadskanaal. In de rest van Nederland bevinden zich sinds enkele jaren diverse nevenvestigingen. Daar nemen de managers zelfstandig opdrachten en personeel aan, aangedreven door de knowhow uit Stadskanaal.

Op basis van een degelijk fundament is SealteQ ambitieus, en wil de firma de vooraanstaande positie behouden en verder ontwikkelen door groei in Nederland en daarbuiten. Onderdeel van de succesformule is de factor ‘samen’. Familiair teamwork om samen de hoge kwaliteitsstandaard te leveren. SealteQ kijkt niet alleen naar werkomgeving van medewerkers, maar ook naar de regionale leefomgeving. SealteQ ondersteunt actief lokale onderwijsprojecten en helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt middels een opleiding aan een baan. Martin van der Leest, CEO, ziet dat als voorrecht en maatschappelijke taak: “Wij mógen dat oplossen.”

QuakeShield
Naast de SealteQ-techniek kan het bedrijf sinds kort een nieuw ontwikkelde techniek inzetten: QuakeShield. Die is erop gericht het metselwerk in aardbevingsgebieden te versterken. Samen met partner Oosterhof Holman heeft SealteQ inmiddels 20 objecten in de regio verstevigd en voor komend jaar staan er nog eens 50 gepland. Niet alleen Groningen is blij met deze ontwikkeling, vanuit het zuiden van Europa is interesse getoond en de eerste contacten met Christchurch, Nieuw-Zeeland, zijn gelegd. “Dat smaakt naar meer!”, glimlacht Van der Leest.

Spaarpot
Over vijf jaar hoopt SealteQ met QuakeShield op internationaal niveau flink aan de bak te kunnen. Met de SealteQ-technologie zoekt de onderneming het voorlopig nog wat dichter bij huis. “Onze Duitse buren vullen momenteel een spaarpot om 10 tot 15 jaar aan achterstallig wegenonderhoud in te halen”, weet Van der Leest. “Daar willen we als SealteQ zeker bij zijn!” Op naar de Autobahn.

www.sealteq.nl