OPHTEC winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2015

Met een stevige klap op de knop door Commissaris van de Koning Max van den Berg, werd tijdens de spectaculaire finale-avond in MartiniPlaza de winnaar bekendgemaakt: OPHTEC! Het bedrijf mag zich een jaar lang de Groninger Onderneming van het jaar noemen. De jury roemde het familiebedrijf vanwege de duidelijke focus in de ondernemingsstrategie.

OPHTEC is een Gronings bedrijf, dat lenzen maakt die door een oogarts operatief in het oog worden aangebracht. Het is een van oudsher echt familiebedrijf, dat zich begeeft op het snijvlak van wetenschap, zorg en commercie. De jury was onder de indruk van de ondernemingsstrategie en de professionele wijze waarop het managementteam het bedrijf leidt. Ophtec gaat niet direct voor de grote getallen, maar gaat voor een gefaseerde ontwikkeling van nieuwe producten. Daarbij vindt er dankzij de inpandige kliniek voortdurende overleg plaats met zowel oogspecialisten als patiënten. De kwaliteit van de producten staat voorop.

“Naast OPHTEC hebben ook Stopaq en United Care Products een bijzondere indruk op ons gemaakt”, volgens jurylid Siem Jansen (directeur NOM). Na lang intern juryberaad viel de keus uiteindelijk op het Groningse familiebedrijf. Algemeen directeur Erik-Jan Worst toonde zich bijzonder verguld met de prijs, die bestaat uit ‘eeuwige roem’, een glazen kunstwerk, een bedrijfsuitje op de Voorwaarts Voorwaarts en een plek in de jury voor de editie 2016.

Ruim 300 ondernemers uit de provincie waren in MartiniPlaza getuige van de spannende ontknoping van de Groninger Ondernemingsprijs. Pim van der Feltz, directeur Google Nederland verzorgde het publiek een key-note.

Bekijk de finalistenfilm van OPHTEC

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.