Genomineerden Groninger Ondernemingsprijs 2017 bekend

De strijd om de titel ‘Groninger Ondernemingsprijs 2017’ is losgebarsten: tien genomineerde bedrijven zijn door de jury bekend gemaakt. De 20e editie van deze prestigieuze ondernemingsprijs kent opnieuw een mix uit Stad en Ommeland. In alfabetische volgorde: Century Autogroep (Groningen), theFactor.e (Groningen), Holthausen Groep (Hoogezand), InnoCore (Groningen), Inter Psy (Groningen), MF Shipping Group (Farmsum), Organ Assist (Groningen), SealteQ (Stadskanaal), Target Holding (Groningen) en Team 4 architecten (Groningen).

Juryvoorzitter Patrick Brouns
 Juryvoorzitter Patrick Brouns

“We hebben dit jaar een ijzersterke lijst, met prachtige en zeer uiteenlopende bedrijven”, aldus juryvoorzitter Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Groningen: “Ze komen uit Stad én Ommeland, vertegenwoordigen zowel de oude als de nieuwe economie: online en offline. Er zit maakindustrie tussen, technische en medisch-technische dienstverleners, maar ook creatieve industrie en zorg. Het laat weer eens zien hoe veelzijdig en sterk onze regionale economie in Groningen is. Ik verheug me nu al op de bedrijfsbezoeken en de finale!”

Pitchpresentaties
De komende maanden zullen de genomineerden geïnterviewd worden door specialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. De jury ontvangt hiervan een uitgebreide gespreksnotitie, die zij meewegen in hun preselectie van drie finalisten. Deze preselectie kan alleen nog beïnvloed worden door de pitchpresentaties, die de tien bedrijven mogen houden tijdens de Nominatiebijeenkomst op 25 september. Daar maakt de jury uiteindelijk de drie finalisten bekend. Sinds de invoering van de pitchpresentaties is de voorgenomen Top 3 elke keer nog veranderd.

Over de Groninger Ondernemingsprijs
Doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant en relevant netwerk. De jury bestaat uit: juryvoorzitter Patrick Brouns (gedeputeerde Economische Zaken), Eelco Koehoorn (VNO-NCW-MKB-Noord), Erik van ’t Hoff (VNO-NCW-MKB-Noord), Heleen van Balen (Commerciële Club Groningen), Siem Jansen (NOM), Paul Schreuders (XPAR Vision), Erik Jan Worst (OPHTEC) en Rienk Jan van der Kooi (ESKA: winnaar 2016).

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.