Finalisten 2016 bekend: Bos&Bos Catering, Eska en Voys!

Donderdag 22 september zijn de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs 2016 bekendgemaakt. Het trio kwam uit de negen genomineerden als beste uit de bus. Eén van hen zal op 24 november in MartiniPlaza Groningen worden uitgeroepen tot winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2016.

GOP-Finalisten-2016

Tijdens de druk bezochte bijeenkomst op het kantoor van Rabobank Stad en Midden Groningen hielden alle genomineerden een korte pitchpresentatie. Op basis van inhoudelijke en financiële informatie, een screening bij de bedrijven door BDO Groningen, De Haan Advocaten en Notarissen en de Rabobank en de individuele presentaties (pitches), maakte de jury uiteindelijk een keuze. Juryvoorzitter Patrick Brouns maakt de namen van drie finalisten bekend: Bos&Bos Catering en Voys uit Groningen en Eska uit Hoogezand.

Pitch als ultieme test

Op de vraag waarom deze drie bedrijven een plek in de finale verdienen, is het antwoord van juryvoorzitter Patrick Brouns duidelijk: “Deze drie bedrijven zijn toekomstgericht, innovatief en hebben potentie. Het enthousiasme springt ervan af! Ze vertegenwoordigen Groningen op een prachtige manier. De pitches hebben net als voorgaande jaren onze aanvankelijke voorkeur net iets veranderd. Vooraf hebben we natuurlijk alle bedrijven bestudeerd en hadden we een Top 5 opgesteld. Die Top 5 lag heel dicht bij elkaar. Dan geeft de pitch de doorslag: het is de ultieme manier om te zien of de ondernemingen hun boodschap goed over kunnen brengen.”

Cool, verbaasd en trots”
De drie finalisten zijn vanzelfsprekend razend trots op hun plek in de finale. Renske Bos van Bos&Bos Catering springt een gat in de lucht, Mark Vletter van Voys is, naar eigen zeggen, verbaasd en Rienk-Jan van der Kooij van Eska is vooral trots op al zijn medewerkers. Een korte introductie van de drie finalisten:

Bos & Bos Catering B.V.
“Wat een eer om in dit rijtje te mogen staan!” Een enthousiaste Renske Bos kan bijna niet stil blijven staan. Op de vraag hoe ze naar de finale toe gaat leven, antwoordt ze: “Ik zal blij zijn als ik de jury kan verwelkomen in ons bedrijf. Dan ben ik in mijn element en kan ik ze nog veel meer laten zien en proeven.” Bos&Bos Catering is gevestigd in Groningen. Vanuit diverse vaste locaties bedienen ze, met behoud van het partycatering concept, jaarlijks 1,1 miljoen gasten. Op 23 september openen ze de nieuwste locatie: DOT, het voormalig Infoversum.

Eska
De naam Eska zal lang niet bij iedereen een bel doen rinkelen. Toch komt bijna iedereen wel in aanraking met haar producten. Het bedrijf uit Hoogezand en Sappemeer maakt namelijk massief karton. Dat wordt onder andere gebruikt voor spellen, legpuzzels, mappen en boekomslagen. Ook Eska voelt zich vereerd met de finaleplek. “Ik weet zeker dat deze plek bij de laatste drie alle medewerkers van Eska, zowel in het binnen- als buitenland, heel veel energie gaat brengen. Dit hebben we samen voor elkaar gekregen”, besluit een trotse Rienk Jan van der Kooi.

Voys

Het Groningse Voys heeft gezorgd voor een revolutie in het zakelijk telefoneren: de logge, fysieke telefooncentrales de deur uit en bellen via de cloud! Mark Vletter, oprichter van Voys, is vooral verbaasd als blijkt dat ze tot de laatste drie behoren. “Wij hadden zelf een ander lijstje gemaakt. Het is een mooie eer om in de finale te staan.” Wat de finale hen gaat brengen? “Geen idee. De jury moet nu de boeken in, maar daar hebben we alle vertrouwen in”, besluit Vletter. Voys bedient vanuit de Mediacentrale inmiddels meer dan 13.000 ondernemers. Daarnaast heeft het bedrijf inmiddels vestigingen in België en Zuid-Afrika.

Finale MartiniPlaza

Op 24 november zal tijdens de finaleavond in MartiniPlaza bekend worden gemaakt wie van deze drie finalisten uiteindelijk de Groninger Ondernemingsprijs 2016 wint.

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.