Eska wint Groninger Ondernemingsprijs 2016

Op donderdag 24 november is de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2016 bekend gemaakt. Tijdens de finale in MartiniPlaza kwam Eska uit Hoogezand-Sappemeer als winnaar uit de bus. Eska produceert massief karton, dat onder andere wordt gebruikt voor spellen, legpuzzels, mappen en hardcovers. Ook Italiaans modehuis Gucci gebruikt de sterke eigenschappen van het karton van Eska voor luxe cadeauverpakkingen.

ESKA-Wint-GOP2016-3

 

Traditionele producten, in een modern jasje
Naast Eska waren Bos&Bos Catering en Voys, beiden uit de stad Groningen, finalist. Drie totaal verschillende bedrijven, maar ze vertoonden ook veel overeenkomsten volgens de jury. Dat maakte het extra lastig om een winnaar aan te wijzen. Zo zijn het alle drie bedrijven met min of meer traditionele producten (eten & drinken, karton en telefonie), maar dan wel doorvertaald naar de eisen én wensen van deze tijd.

Personeelsbeleid
Uiteindelijk heeft het personeelsbeleid de doorslag gegeven. Eska heeft 350 werknemers, met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. Alle medewerkers, oud en jong, krijgen binnen de organisatie volop gelegenheid om mee te denken en te doen. Daarnaast is er bewust gekozen om ook te koersen op jong talent, middels Jong Eska. Hierbij is er aandacht voor de huidige jonge Eska-medewerker en de jonge potentiële medewerker.

Transitie is ingezet
Als gevolg van een veranderende vraag, heeft Eska een jaar geleden ingezet op een verandering. Van minder bulk naar een meer specialistische producent, van maker van alleen maar grafisch en massief karton naar leverancier van speciaal karton voor luxe verpakkingen. “Het is mooi om te zien dat we nu deze erkenning krijgen van deze vakjury. De transitie is ingezet, dit is het begin en deze prijs gaat energie geven. Ik ben trots op onze werknemers en trots dat ik daar leiding aan mag geven”, aldus Rienk Jan van der Kooi, algemeen directeur.

Volle zaal
Ruim 300 bezoekers uit Stad en Ommeland waren in een volle Springerzaal van MartiniPlaza getuige van de spannende ontknoping van de Groninger Ondernemingsprijs. Amko Leenarts, Global Director Interior Design bij Ford/Lincoln, was tijdens de avond keynote spreker.
Operazangeres Sjoukje Kooistra verzorgde een krachtig muzikaal intermezzo, samen met 8 cellisten.

Lees het volledige juyrapport

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.