MF Shipping Group

MF Shipping Group heeft de wind in de zeilen

Ze werkte als boekhouder bij een scheepvaartbedrijf dat dreigde kopje onder te gaan, nam het over en veranderde het in een bloeiende onderneming die nu miljoenen winst maakt. Je moet het maar durven als twintiger. Karin Orsel van MF Shipping Group deed het en is vandaag de dag één van de drie grootste scheepsmanagers c.q. –eigenaren van Nederland. “We blijven groeien en dat zie je. Vooral in de nichemarkten tankers en cement,” zegt ze trots.

Met een wereldwijd bereik en haar 365 dagen per jaar, 24/7 mentaliteit, draait MF Shipping Group jaarlijks zo’n 150 miljoen omzet. Het belang voor de regio Groningen is groot, want MF Shipping biedt tientallen mensen werk en kent vele regionale toeleveranciers.

Veilig en verantwoord ondernemen
Als scheepsmanager van 60 schepen biedt MF Shipping Group haar reders een full-service pakket en organiseert alle voorkomende aspecten rondom scheepsmanagement. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan want er komt nogal wat bij kijken om een schip ‘in de vaart’ te houden. Technisch en financieel moet alles tot in de kleinste details perfect geregeld zijn. Het schip moet beschikken over de best mogelijke bemanning die, ondersteund door de nieuwste technieken, veilig en verantwoord hun werk kan doen. En uiteraard moet er worden voldaan aan alle eisen op het gebied van nationale- en internationale wet- en regelgeving.

Tweede huis
Wisselen van schepen doen de zeevarenden van MF Schipping nauwelijks: ze werken meestal op hetzelfde schip en dat vormt als het ware een tweede thuis. Die ‘personal touch’ werpt zijn vruchten af: er is weinig verloop onder het personeel. Met haar klanten gaat MF Shipping Group net zo zorgvuldig om. “We tellen veel vaste klanten en daar zijn we heel zuinig op.” Daarnaast weten steeds weer nieuwe klanten het Groningse bedrijf te vinden. Kwaliteit verkoopt zichzelf, dat blijkt maar weer.

Scheepshart
Over hun geografische positie is MF Shipping Group Gronings nuchter. “Management kunnen we overal ter wereld uitoefenen, maar voor ons ligt de basis altijd in Delfzijl. Deze stad vormt het scheepvaarthart van Het Noorden en biedt met al haar maritieme leveranciers een perfect fundament voor de  toekomst. Ons doel is om in vijf jaar een groei door te maken van 60 naar 75 schepen. En dat gaat zeker lukken. Die koers gaan we varen!” zegt Orsel vol overtuiging.

www.mfshippinggroup.nl