Koopman Logistics kiest innovatieve koers

De mosterdbruine vrachtwagens van Koopman Logistics Group, volgeladen met spiksplinternieuwe personenauto’s, zijn een bekend fenomeen op de snelweg. Meer onbekend is dat Koopman een compleet 24-uurs distributiebedrijf runt voor pakketten en pallets. En het familiebedrijf uit 1930 bewerkstelligt met de modernste informatietechnologieën grote besparingen voor zijn klanten.

‘Onze dienstverlening moet de klant altijd geld opleveren’, is de mening van algemeen directeur Maurice de Wilde. ‘Daarom zijn we altijd op zoek naar innovaties. Die vinden we o.a. in blockchain-technologie: we brengen het hele traject dat een auto aflegt van fabriek tot aan verkoop, digitaal in kaart.’ Zo is Koopman in staat om aan de grote autofabrikanten precies aan te geven waar het proces beter en sneller kan. Dat levert duizenden euro’s aan kostenbesparingen op.‘

Oppoetsen
Geld opleveren doen ook de grote opslagterreinen met werkplaatsen. Voormalige leaseauto’s die de particuliere verkoop ingaan, worden door Koopman voor leasemaatschappijen helemaal opgepoetst. Van binnen en van buiten. Kleine schades worden weggewerkt. De auto’s zien er weer als nieuw uit en dat levert een meerwaarde in de verkoop op.

Afwijkende maten
Naast personenauto’s, vervoert Koopman ook grote volumes niet gekoelde goederen binnen de Benelux en Duitsland. Die tak, General Cargo, is actief voor onder andere grote verpakkingsproducenten, maar groeit vooral in het bedrijf ‘Koopman TransMission’. Daarin vervoeren we nu steeds meer kleine pallets en pakketten. Daarnaast is het gespecialiseerd in afwijkende maten’, legt Harm Koopman, directeur General Cargo, uit.

Polstok
Onlangs nog verdubbelde Koopman TransMission haar capaciteit door de ingebruikname van een volautomatisch sorteersysteem in het distributiecentrum te Noordhorn. Het familiebedrijf telt nu meer dan 1.000 werknemers. ‘We groeien en groeien. Maar wel beheerst’, benadrukt Koopman. ‘Mijn opa zei altijd: je moét springen, maar nooit verder dan je polsstok lang is.’

www.koopman.nl