Effektief Groep doet naam eer aan!

Effektief Groep doet haar naam eer aan! Het landelijk opererend schoonmaakbedrijf werkt zelfs zo effectief, dat het in de Top 10 van schoonmaakbedrijven in Nederland is doorgedrongen. Eén van de bijzonderheden is de platte organisatiestructuur, waarbij verantwoordelijkheden met mandaat zo dicht mogelijk op de werkvloer liggen. Dat scheelt overhead, overleg en kosten. Opdrachtgevers worden ontzorgd, niet alleen qua schoonmaak maar ook qua hospitality. En, als ze bij Effektief Groep zeggen dat ze iets schoonmaken, dan doen ze dat ook!

In Nederland zijn duizenden schoonmaakbedrijven, die dagelijks kantoorgebouwen en openbare ruimtes netjes houden. Effektief Groep uit Groningen speelt op het hoogste niveau, zeg maar de Champions League in de branche, met opdrachtgevers als Jaarbeurs Utrecht, Johan Cruijff Arena, Ziggo Dome, Koninklijk Theater Carré en DeLaMar Theater en wat dichter bij huis het FC Groningen Stadion en Google. Stuk voor stuk aansprekende opdrachtgevers, maar dat vinden ze bij Effektief Groep van elke opdrachtgever, ongeacht omvang en branche.

Niet lullen
“Vroeger – meer dan een halve eeuw geleden – gingen onze voorgangers met een bakfiets en een paar houten ladders op pad om de ramen van het gemeentehuis te wassen”, vertelt directeur Patrick Reinders met een grijns. “Diezelfde Groninger aanpakmentaliteit, van ‘niet lullen, maar poetsen’ zit nog altijd in onze genen. Het hoofdkantoor staat hier in Groningen en dat blijft ook zo, ondanks het feit dat we kantoren hebben in Leeuwarden, Hoogeveen, Almelo, Amsterdam en Aalsmeer. Dat wij onze afspraken nakomen – wat eigenlijk heel simpel en vanzelfsprekend lijkt – blijkt vooral in de Randstad onderscheidend te zijn. Men kiest ons daar onder andere vanwege onze betrouwbaarheid en hoog kwaliteitsniveau.”

Teamwork
Als modern, innovatief en maatschappelijk betrokken bedrijf rijdt men met milieuvriendelijke auto’s en werkt men met schoonmaakmiddelen die het milieu niet belasten. In de Effektief Academy worden schoonmakers continu opgeleid en krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dankzij opleiding én een diploma uitzicht op betaald werk. “Ik vind het erg belangrijk dat we een bedrijf zijn waar mensen graag willen werken”, vertelt Patrick. “Onze lage verloop- en verzuimcijfers bewijzen dat we een goede werkgever zijn! Ons motto is niet voor niets: Schoonmaken is Teamwork. Opdrachtgevers merken direct of een team goed functioneert, of niet. Ik ben trots op al onze teams binnen Effektief Groep. Onze schoonmakers zijn het hart én de ruggengraat van de organisatie!”

www.effektiefgroep.nl