Century Autogroep

Autocampus van de toekomst

Binnen de autobranche valt Century Autogroep direct op in het Noorden: ze is één van de weinigen die niet tot een keten behoort, ze is particulier bezit. De all-in-one locatie, ‘Century campus’ genoemd, het milieubewuste perspectief en de maatschappelijke verantwoordelijkheid gecombineerd met een uiterst persoonlijke full service vormen de signatuur van het bedrijf. En dat alles met een vriendelijk en nuchter Gronings sausje. Al sinds 1932. “Uiteindelijk gaat het er gewoon om dat iedereen die binnenkomt, zich thuis voelt bij ons, netjes wordt aangesproken, een kopje koffie krijgt en indien mogelijk bij vertrek naar de deur wordt gebracht. Dat doe je thuis toch ook?”, stelt directeur/eigenaar Meems retorisch.

Eenmaal binnen, verblijft de klant of beter gezegd bezoeker, in meer dan een reparatiecentrum en showroom vol auto’s. Meems: “Century campus gaat om meer dan alleen de auto: de bezoeker moet het er naar zijn of haar zin hebben, er tijd besteden en dan met de auto naar huis gaan.” Naast de showroommodellen, de (schade)werkplaatsen en de lease- en verhuurservice vindt men er straks ook een ééndaagse schade-reparatieservice, een Bedrijfswagen Modificatiecentrum en een tankstation en een wasstraat met waterrecyclingsysteem. Met dit vernieuwende concept wil Century haar klanten ontzorgen.

Voorloper
Century heeft met de campus grootse en groene toekomstplannen. Maar ook vandaag de dag speelt de onderneming al in op het milieu. Zo wordt dankbaar gebruik gemaakt van aardwarmte en -koeling. De campus zal in de toekomst steeds verder uitbreiden en meegaan met ontwikkelingen, zoals de energietransitie. Naast auto’s op fossiele brandstof zal het aandeel 100% elektrische auto’s heel snel gaan toenemen. “Die transitie komt, punt uit!”, weet directeur Meems. “We willen als innovator voorop lopen met nieuwe concepten.”

Maatschappelijke rol
En dat innovatieve bedrijf staat gewoon in Groningen. Hoewel gewoon… juist heel bewust! Meems is een Groninger in hart en nieren en wil naast auto’s verkopen ook een maatschappelijke functie vervullen in zíjn stad. “Iedereen gebruikt de term maatschappelijk ondernemen, wij willen het praktisch doen. Zo werken binnen het bedrijf enkele Wajongjongens en is er goed contact met het Noorderpoort College. Wie goede mensen wil, moet ze immers ook helpen opleiden”, verklaart Meems. Century staat duidelijk midden in de Groningse samenleving en zal hier nooit weggaan. Meems: “Niet over vijf jaar, niet over tien jaar en ook niet over vijftien jaar. Geen twijfel mogelijk.”

www.century.nl